×

1.000 ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo

Sıcak Havalarda Nasıl Ayakkabılar Tercih Edilmeli?

Sıcak Havalarda Nasıl Ayakkabılar Tercih Edilmeli?

Sıcak Havalarda Nasıl Ayakkabılar Tercih Edilmeli?

Doğru ayakkabı seçimi hem ayak sağlığı hem de rahatlık için büyük önem taşıyor. Ayakkabı seçiminde ise yaptığınız aktiviteden zemin şartlarına, ayak ölçülerinizden kişisel zevklerinize kadar kadar birçok faktör etkili oluyor. Mevsim ve hava koşulları da ayakkabı tercihini etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Örneğin; kış aylarında ayakları ve ayak bileklerini sıcak tutan ve rüzgar, yağmur, kar gibi olumsuz hava şartlarına uyum gösteren modeller tercih edilirken, sıcak aylarda ayakların nefes almasına izin veren çeşitler öne çıkıyor. Güneşin tüm gücüyle dünyayı ısıttığı yaz aylarında maksimum konfor için tercihinizi ayaklarınızı terletmeyen ve sizi serin tutan ayakkabı modellerinden yana kullanmanız gerekiyor. İşte biz de bu yazımızda sıcak havalarda rahat ayakkabı seçimi nasıl olmalı konusuna değiniyoruz.

Hava Alan Ayakkabı

Sıcak havalarda cildin hava alması rahatlık için çok önemli. Ayaklarınız da tıpkı vücudun diğer kısımları gibi sıcak hava koşullarında terliyor. Özellikle kapalı ve havasız ayakkabılar ayakların terlemesini hızlandırıyor. Bu nedenle ilkbahar ve yaz ayları geldiğinde ayakların hava almasını ve böylece gün boyunca kuru ve serin kalmasını sağlayacak ayakkabı modellerine yönelmelisiniz. Çünkü hava sirkülasyonuna izin vermeyen ayakkabı çeşitleri, sadece terlemeyi hızlandırmıyor, aynı zamanda terlemenin getirdiği nem nedeniyle ayak kokusuna ya da çeşitli sağlık problemlerine de yol açabiliyor.

Sıcak günlerde tercih edilebilecek modellerin başında elbette sandalet, terlik gibi ayakların doğal bir şekilde havalanmasını sağlayan ayakkabı türleri geliyor. Bu tarz açık ve hava alan ayakkabı türleri, ayakların bir bölümünü dışarıda bıraktığı için terlemeyi ve ter nedeniyle oluşabilecek nemi en aza indiriyor. Sandalet ve terlik dışında bol güneşli günlerde giyilebilecek farklı modeller de bulunuyor. Nefes alabilen materyal kullanılarak üretilen babetler, sneaker tarzı ayakkabılar ve spor ayakkabılar da sıcak hava koşullarına kolaylıkla uyum gösteriyor. Nefes alabilirlik özelliğine sahip yürüyüş ayakkabıları, koşu ayakkabıları ya da diğer spor ayakkabısı çeşitleri ile keyifle spor yapabilirsiniz.

Hafif ve Rahat Ayakkabı

Sıcak havalarda ayakkabı seçimi için dikkat edilmesi gereken diğer bir unsur hafiflik oluyor. Hafif ayakkabı modelleri, hem yürüyüş sırasında hem de günlük aktivitelerinizde rahat hareket etmenize olanak tanıyor. Ayrıca böyle günlerde ayaklarınızı sıkmayan ve ayaklarınıza sürtünmeyen ayakkabıları seçmeye özen göstermelisiniz. Çünkü sürtünme, sıcak hava nedeniyle oluşabilecek nemle bir araya geldiğinde ayakların tahriş olmasına ya da yaralanmasına neden olabiliyor. Bu ise verdiği acı nedeniyle hareket kabiliyetini zorlaştırıyor. Dolayısıyla özellikle sıcak havalarda hafif malzeme kullanılarak üretilmiş ve sizin için uygun boyutta olan ayakkabı modellerini tercih etmeniz gerekiyor.  

Ortopedik Ayakkabı

Tıbbi bir alan olan ortopedi, en basit şekilde insan vücudunun hareket etmesini sağlayan iskelet sisteminde, kaslarda ve dokularda oluşan hastalıkların tedavi edildiği bilim dalı olarak tanımlanıyor. Ortopedik ayakkabı ise tanımla benzer şekilde ayakların anatomik şekline ve doğal hareketlerine uygun bir şekilde tasarlanan modelleri kapsıyor. Dolayısıyla ortopedik ayakkabı çeşitleri, stratejik noktalarda ve tabanda ayakların doğru bir şekilde basmasını sağlayan desteklerin bulunduğu ayakkabıları ifade ediyor. Ayrıca ortopedik ayakkabı modelleri oldukça esnek orta ve dış taban yapısı, çıkarılabilen iç astarlar ve çeşitli ayak şekillerine tam uyumlu olabilmeleri için farklı şekillerde üretilme özellikleri ile de öne çıkıyor. Özel tasarlanan bu tür ayakkabılar ayaklara tam oturarak ve farklı noktalarda ayakları destekleyerek hareket halinde adımlarınızı kolaylaştırıyor ve varsa ayak ağrılarının azalmasına yardımcı oluyor.

17 Nisan 2024