×

1.000 ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo

Ayakkabı Gıcırtısını Ne Geçirir?

Ayakkabı Gıcırtısını Ne Geçirir?

Gıcırdayan ayakkabılar, utanç verici ve sinir bozucu olabilirler. Ayakkabı tabanlarının gıcırtı seslerini durdurmak için birkaç yöntem bulunmaktadır. İşte ayakkabı tabanlarının sesini durdurmak için yapılabilecek çözüm önerileri...

AYAKKABI GICIRDAMASINI NE GEÇİRİR?

1- Ayakkabılarınızın altını kurutma makinesi mendili ile ovalayabilirsiniz. Fayans veya parke gibi pürüzsüz yüzeylerde yürürken ayakkabıların gıcırdıyorsa tabanları çok kaygan olabilir. Daha az kaygan olmalarını ve fazla gıcırdamalarını önlemek için birkaç kez tabanların üzerinden kurutma makinesi mendili ile geçebilirsiniz.

Ayakkabılarınızın tekrar gıcırdamaya başlamaması için, ayakkabılarınızı birkaç kez giydikten sonra kurutma makinesi mendili ile tekrar tabanların üzerinden geçmeniz gerekebilir.

2- Ayakkabınızın altını zımpara kâğıdı ile pürüzlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Dokunulduğunda hafif pürüzlü hissettirene kadar bir parça ince zımpara kâğıdını tabanda hafifçe gezdirin. Zımpara kâğıdı, ayakkabılarının alt kısımlarını daha az pürüzsüz ve cilalı hâle getirir. Pürüzsüz olması etrafta dolaştığında fazla gıcırtı yapmayı önleyebilir.

İnce zımpara kâğıdını internetten veya bir hırdavatçıdan edinebilirsiniz.

Ayakkabılarınızı çok fazla çizmemeniz için 120-220 kumlu ince bir zımpara kâğıdı kullandığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

3- Eğer gevşeklerse ayakkabılarınızın tabanlarını Japon yapıştırıcısı kullanarak sağlamlaştırabilirsiniz. Ayakkabılarınızdan birinin tabanı ile üst kısmı arasında bir boşluk varsa boşluğu Japon yapıştırıcısı ile doldurun ve yapıştırıcı kuruyana kadar sıkıştırın.

Gevşek ayakkabı tabanları da yürürken gıcırdamaya neden olabilir. Bu nedenle onları sağlamlaştırmak sorunu çözebilir.

Eğer kıskacınız yoksa taban ile üst kısmı bir arada tutmak için ayakkabınızın üzerine ağır bir şey koymayı veya paket lastiği ile sarmayı deneyebilirsiniz.

Ayakkabıyı giymeden önce yapıştırıcının 24 saat kurumasını beklemek gerekmektedir.

11 Kasım 2021