×

1.000 ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo

Blog - Ortopedi ve Ayakkabı Üzerine

Gripimg Sıcak Havalarda Nasıl Ayakkabılar Tercih Edilmeli?
17 Nisan 2024 Sıcak Havalarda Nasıl Ayakkabılar Tercih Edilmeli?

Güneşin tüm gücüyle dünyayı ısıttığı yaz aylarında maksimum konfor için tercihinizi ayaklarınızı terletmeyen ve sizi serin tutan ayakkabı modellerinden yana kullanmanız gerekiyor.

Devamını Oku
Gripimg Fazla Kilonun Ayaklara Zararı Var Mıdır?
03 Aralık 2023 Fazla Kilonun Ayaklara Zararı Var Mıdır?

İdeal bir kiloda olmak genel sağlık için olduğu kadar ayak sağlığı için de çok önemlidir. Fazla kilolu veya obez olmak ayaklara gereksiz baskı uygulayarak çeşitli ayak sorunlarına yol açabilir. Bu sıkıntıları yaşamamak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye, egzersiz yapmaya ve kilo kontrolü sağlamaya dikkat etmek gerekir.

Devamını Oku
Gripimg Ayakta Nasır Neden Olur?
28 Eylül 2023 Ayakta Nasır Neden Olur?

Basınç ve sürtünmeye bağlı olarak gelişen ayak nasırları, deri üzerinde kalınlaşmış ve sertleşmiş bölgeler şeklinde ortaya çıkan bir tür ayak rahatsızlığıdır. Rahatsız edici bir durum olsa da nedenlerini anladıktan ve önleyici tedbirler aldıktan sonra nasırları ortadan kaldırmak ve yeniden sağlıklı adımlar atmak mümkündür.

Devamını Oku
Gripimg Kemik Çıkıntısı Olanlar Nasıl Ayakkabı Giymelidir?
16 Aralık 2022 Kemik Çıkıntısı Olanlar Nasıl Ayakkabı Giymelidir?

Yanlış ayakkabı kullanımları, yaralanmalara veya rahatsızlıklara neden olabilir. Bu durumda gün içerisinde hareketlerinizin kısıtlanmasına sebep olur. Yani doğru ayakkabı seçimi hayat kalitenizi etkiler. Peki bu seçimleri yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Devamını Oku
Gripimg Ortopedik Ayakkabı Kullanmanın Önemi
27 Haziran 2022 Ortopedik Ayakkabı Kullanmanın Önemi

Ortopedik ayakkabı seçenekleri sayesinde yaşadığınız ağrıların azalmasına destek olabilir, konforlu bir gün geçirebilirsiniz. Ayak kemerinde ve tabanında yaşanan sorunlar, zamanla kronik hale gelebilir. Siz de ayaklarınızdaki sağlık sorunları için uygun olan ortopedik ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz.

Devamını Oku
Gripimg Ayakkabı Gıcırtısını Ne Geçirir?
11 Kasım 2021 Ayakkabı Gıcırtısını Ne Geçirir?

Gıcırdayan ayakkabılar, utanç verici ve sinir bozucu olabilirler. Ayakkabı tabanlarının gıcırtı seslerini durdurmak için birkaç yöntem bulunmaktadır.

Devamını Oku
Gripimg Ayak İle İlgili Genel Bilgiler
21 Ekim 2021 Ayak İle İlgili Genel Bilgiler

Bilinçli ayakkabı seçimleri yaşam süreci içinde oluşabilecek bazı sağlık problemlerini engelleyebildiği gibi, bazı ayak problemlerinin tedavisini de sağlıyor.

Devamını Oku
Gripimg Fazla Pronasyon - Düz Taban
02 Eylül 2021 Fazla Pronasyon - Düz Taban

yak ve bacak rahatsızlığının en büyük nedenlerinden biri fazla pronasyondan kaynaklanır (excessive pronation). Ayak yere bastıkça tabanın çökmesi (pronation) normaldir.

Devamını Oku
Gripimg Ayakkabı Kullanımı
02 Eylül 2021 Ayakkabı Kullanımı

Ayakkabınız kullanım amacına uygun olarak kullanılmalıdır. Ayakkabı giyilirken ve çıkartılırken bağcıkları çözülmelidir, bağcıksız ayakkabılarda ise çekecek kullanılmalıdır.

Devamını Oku
Gripimg Varisler Nasıl Tedavi Edilir?
02 Eylül 2021 Varisler Nasıl Tedavi Edilir?

Ailesinde varis bulunan ya da belirli risk faktörlerini taşıyan kişilerin, en azından koruyucu düzeyde, düşük basınçlı varis çorabını günlük yaşamlarında kullanmaları tavsiye edilir.

Devamını Oku
Gripimg Ayak Gelişimi
02 Eylül 2021 Ayak Gelişimi

Doğumda ayak yapısı, sertleşmekte olan topuk kemiği, kübik kemikler, tarak kemikleri ve ayak parmağı kemiklerinden meydana gelen kıkırdaksı bir mozaik yapıya sahiptir.

Devamını Oku
Gripimg Ortopedia
10 Ağustos 2021 Ortopedia

Ömür boyu vücudu taşıyacak olan ayaklara yürümeye başladıktan itibaren çok önem vermeliyiz, aksi takdirde ileri yaşlarda telafisi mümkün olmayan problemler ile karşılaşabiliriz.

Devamını Oku